Globen-areena

Globen on Tukholman suurin tapahtuma-areena.

Globen on Tukholmassa sijaitseva, suurten urheilu- ja kulttuuritapahtumien keskusareena, joka on vihitty käyttöön helmikuussa vuonna 1989. Vuodesta 2009 sen virallinen nimi on ollut Ericsson Globe puhelinketjun ostettua nimioikeudet. Globen sijaitsee Etelä-Tukholmassa, Johanneshovissa, ja sen ympärille on rakentunut ns. Stockholm Globe City, joka pitää sisällään niin ostoskeskuksen, toimistoja, kuin muita pienempiä tapahtuma-areenoja, esimerkiksi Hovetin, joka oli ennen Globenin valmistumista Ruotsin suurin jääkiekkoareena. Aivan Globenin vieressä sijaitsee myös hyvin suosittu, suuri klubi Slakthuset, joka nimensä mukaan sijaitsee vanhassa teurastamorakennuksessa. Globenissa sijaitsee myös näköalahissi, josta on näkymät koko kaupungin yli.

TAPAHTUMIA

Lähes kaikki suuret massatapahtumat järjestetään Globenilla. Siellä on muun muassa pelattu vuoden 1995 legendaarinen jääkiekon MM-kisojen finaali, järjestetty Euroviisut vuonna 2000, ja lähes kaikki suuret maailmantähdet Bruce Bringsteenistä Bob Dylaniin ja Green Dayhin ovat joskus esiintyneet siellä. Vuoden 2012 ja 2013 jääkiekon MM-kisoissa Globen toimii toisena kisa-areena Helsingin Hartwall Areenan ohella, 2012 lähinnä alkusarjojen näyttämönä, mutta vuonna 2013 kaikki ratkaisevat pelit välieristä finaaliin tullaan pelaamaan Globenilla.

MITEN SINNE PÄÄSEE?

Globen sijaitsee hieman Tukholman ydinkeskustan ulkopuolella, mutta paikalle on kuitenkin helppo löytää hyvien julkisten kulkuneuvojen yhteyksien avulla. Kaikista helpointa on ottaa metro, eli tunnelbana keskustasta, esimerkiksi T-centralista tai Slussenilta. Globenilla on oma metropysäkki vihreällä metrolinjalla kohti Hagsätraa tai Högdalenia mentäessä, ja matka kestää noin kymmenen minuuttia. Mahdollista on myös ottaa metro Gullmarsplanille, josta kestää kävellä Globenille viitisen minuuttia. Halutessaan paikalle pääsee myös bussilla tai Tvärbanalla. Helpointa on tarkistaa kaikki yhteydet osoitteesta www.sl.se, eli Tukholman paikallisliikenteen kotisivuilta, joita on todella helppo käyttää.

Post to Twitter Post to Facebook

Arvioi artikkeli:

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä 2 ääntä, keskiarvo: 3,00/5)
Loading ... Loading ...

Kommentit

Yksi kommentti julkaisuun “Globen-areena”

  1. Frankliin kirjoitti 26.2.2012

    Ah, vad jag gllair Din blogg. Bade trevlig och matnyttig.Ja Infor kvallens stora handelse tror jag tyvarr att Saade kan vinna. Sara Vargas kan ocksa skralla. Sjalv hoppas jag pa Sanna eller The Playtones.Hoppas Ni far en trevlig eftermiddag i Globen!!

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet! Jos haluat näyttää kuvan kommenttisi yhteydessä, hae gravatar.

Tukholma-faktat

  • Aikaero Suomeen: -1 tunti
  • Valuutta: Kruunu (SEK)
  • Sähkö: 230V
  • Väkiluku: 847 073

Hae sivustolta

Tukholman kartta

Tukholman sää