Gröna Lund

Gröna Lund on Tukholman Djurgårdenilla sijaitseva monipuolinen huvipuisto.

Gröna Lund on Ruotsin vanhin, vuonna 1883 perustettu huvipuisto. Se sijaitsee Tukholman Djurgårdenilla monien muiden nähtävyyksien, kuten Skansenin ja Nordiska Museetin ohella.

Gröna Lund ei ole niinkään suuriin ja jännittäviin laitteisiin keskittynyt huvipuisto, vaan alueella on monipuolisesti muutakin tekemistä. Laitteitakin tietysti löytyy niin monipuolisista ja erilaisista vuoristoradoista Euroopan korkeimpaan, 80 metrin vapaapudotukseen. Myös koko Djurgårdenin alue on kokonaisuudessaan kaunis ja kiehtova.

Gröna Lundissa on sesonkiaikaan, eli erityisesti kesällä monipuolisesti erilaisia tapahtumia. Siellä on esimerkiksi esiintynyt ja tulee myöskin seuraavina vuosina varmasti esiintymään Ruotsin ja myöskin koko maailman kärkiyhtyeitä ja -artisteja Håkan Hellströmistä Bryan Adamsiin ja Alice Cooperiin. Vuoden 2012 keväälle ja kesälle on jo kiinnitettynä tähtinimiä nuorisobändi LMFAO:sta Lenny Kravitziin ja ruotsalaisteen ehdottomaan suosikkiin Lars Winnerbäckiin. Muuten huvipuistossa pääsee nauttimaan esimerkiksi kesäiltoina tansseista tai vaikkapa taikashowsta. Huvipuisto on tietenkin avoinna vain noin huhtikuun lopusta syyskuun loppuun, riippuen osittain myös minkäkin vuoden sääoloista.

Miten sinne pääsee?

Gröna Lundiin pääsee keskustasta, esimerkiksi Sergelin torilta rautiovaunulla kohti Djurgårdenia, ja jäämällä pois Gröna Lundin omalla pysäkillä. Muuten paikalle voi jaksaessaan myös vaikkapa kävellä, koska etäisyys keskustaan ei ole mitenkään mahdottoman suuri. Myös monet lautat keskustasta, kuten Slussenilta, vievät paikalle huvipuistoon. Lauttamatka on muutenkin varsinkin kauniin ilman sattuessa hieno kokemus itsessään, vaikka se ei usein kymmentä minuuttia kauempaa kestäkään.

Mitä se maksaa?

Sisäänpääsy:

 • 0-6 v. ja 65-v. + ilmainen sisäänpääsy
 • 7-64-v. tavallinen sisäänpääsy 95 kr, konsertti-iltoina korotettu 190 kr

Rannekkeet:

 • Tavallinen rannekke 299 kr päivä, “iltaranneke” 219 kr
 • Kupongit (tarvitaan 1-3 laitetta kohti) 20 kr

Ryhmä- ja erikoistarjoukset erikseen.

Post to Twitter Post to Facebook

Arvioi artikkeli:

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä 1 ääntä, keskiarvo: 5,00/5)
Loading ... Loading ...

Kommentit

Yksi kommentti julkaisuun “Gröna Lund”

 1. Beronica kirjoitti 24.10.2014

  Hienot nuo portaat noin, mutta ymme4rre4n ette4 veaiallrsat lapsille. Laittakaa lankku pintaan? Oot varmaan jo kuullu miljoonaan kertaan, ette4 te4e4 sun blogi on aivan huippu! Mutta tahtoisin viele4 sanoa, ette4 minke4takia tykke4e4n ke4yde4 te4e4lle4! Mun sisustustyyli on ihan erilainen, ja meide4n kotiin ei sopis tuo teide4n tyyli ollenkaan, mutta silti nautin katella ne4ite4 sun sisustuskuvia! Ne on jotenkin niin piriste4ve4n omapere4isie4, ei mite4e4n pelkke4e4 mustavalkoista, mutta ei myf6ske4e4n liikaa retroa. Sopivasti niiden sekoitusta! Ja ennenkaikkea selve4sti asukkaidensa ne4kf6iste4, eike4 toisilta kopsattua!Sitten nuo sun jutut on niin mukavasti kirjoitettuja, ette4 monesti saa ihan e4e4neen te4e4lle4 nauraa! Viimesimme4ks re4ke4tin tuolle sun postilaatikko jutulle, niin mahtavasti kerrottu!!Sitteniin tykke4e4n te4sse4 sun blogissa moniin muihin blogeihin verrattuna siite4, ette4 kommentoit joka ikisen kommentoijan kommenttia erikseen ja ennenkaikkea mukavasti!! Vaikka joku kommentois ve4he4n piikikke4e4stikin, niin osaat vastata iloiseen tyyliin takaisin (tai silleen niinkf6 et ois piikkie4 huomannut) toisin ku moni muu bloggaaja hermostuu heti ja paukuttaa jotain takasin.. En tiie4 tuleeko sulle paljon negatiivista palautetta, mutta jotenkin tuntuu ette4 tuon iloisen ja suvaitsevaisen asentees takia ei tuu? Viele4 pite4e4 te4he4n loppuun kertoa, ette4 oon asunu kanssas samalla paikkakunnalla, ja vaikken sua tunnekkaan, niin muistan ne4hneenikin sinut aina iloisena, pilke silme4kulmassa. Monesti kun blogeissa yritete4e4n luoda itseste4 jonkulaista kuvaa, mike4 ei ve4ltte4me4tte4 todellisuudessa pide4 paikkaansa ollenkaan, mutta te4e4 sun blogi on niin sinun ne4kf6inen, ettei vois enempe4e4 olla! Iloinen, ve4rike4s ja ele4me4nmakuinen!Kiitos blogistasi, ja kiitos mukavista kommenteistasi kaikille ihmisille! :) -Me4e4-

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet! Jos haluat näyttää kuvan kommenttisi yhteydessä, hae gravatar.

Tukholma-faktat

 • Aikaero Suomeen: -1 tunti
 • Valuutta: Kruunu (SEK)
 • Sähkö: 230V
 • Väkiluku: 847 073

Hae sivustolta

Tukholman kartta

Tukholman sää