Junibacken

Junibacken on Astrid Lingrenin teoksiin perustuva satumaailma Tukholman ytimessä.

Junibacken on Tukholmassa, Djurgårdenin saarella sijaitseva, vuonna 1996 avattu museo ja niin sanottu elävä satumaailma, joka perustuu Astrid Lingrenin kirjoihin. Paikalla voi astua Lingrenin satujen kotoiseen ja myös maagiseen maailmaan.

Sana “Junibacken” on suomeksi “Kesäkumpu”, eli Lingrenin yhden sadun päähenkilön, Marikin, asuintalo. Talo on pullollaan tekemistä lapsille, ja miksipä ei vaikka lapsenmielisillekin! Paikalta löytyy niin Peppi Pitkätossun asuintalo Huvikumpu, kuin vaikkapa rakennuksia sellaisista kirjoista, kuin “Katto Kassinen” ja “Melukylän lapset”. Junibackeniin on myös lainattu elementtejä muistakin kuin Ligrenin saduista, joten siellä pääsee tutustumaan myös muun muassa Muumitaloon ja “Viirun ja Pesosen” maatilaan. Monipuolisuus saduissa on itse asia ollut Ligrenin oma toive taloa avatessa.

Kenties talon jännittävin ja kiehtovin kokemus on niin sanottu satujuna. Siinä istutaan vaunuun, joka kierrättää vierailijan konkreettisesti läpi Lingrenin satujen aina Kissankulmalta “Ronja Ryövärintyttären” varkaiden metsiin ja “Veljeni Leijonamielen” lohikäärmeen solaankin. Juna on yllättävänkin monipuolinen ja loistavasti toteutettu, ja siihen saa valita selostuksen halutessaan myös suomeksi, mutta myös vaikkapa ruotsiksi, englanniksi tai saksaksi.

Muita kohteita talossa ovat esimerkiksi erilaiset lelu- ja taidenäyttelyt, lastenteatteri vaihtuvilla esityksillä, kahvila ja ravintola lasten lempiruuilla varustettuina sekä monipuolinen kirjakauppa matkamuistoineen.

Vaikka Junibacken onkin rakennettu varsinkin lapsille, ei sinne mukaan lähtevän aikuisenkaan tarvitse pelätä tylsyyttä, sillä talolla on paljon muutakin tarjottavaa, kuin ohjelma ja tilat lapsille. Djurgårdenilla sijaitsee myös monia muita nähtävyyksiä, kuten Gröna Lund, Nordiska Museet sekä Vasa-laiva, ja -museo.

Miten sinne pääsee?

 • Helpointa on ottaa rautiovaunu tai bussi Sergelin Torilta kohti Djurgårdenia, ja jäädä pois Junibacken/Nordiska Museet/Vasamuseet-nimisellä pysäkillä.

Hinnat:

 • Aikuiset (ajankohdasta riippuen) 125-145 kr
 • Lapset (2-15 v.) (ajakohdasta riippuen) 110-125 kr
 • Alle 2-vuotiaat ilmaiseksi
 • Ryhmä- ja muut tarjoukset erikseen

Post to Twitter Post to Facebook

Arvioi artikkeli:

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä 1 ääntä, keskiarvo: 5,00/5)
Loading ... Loading ...

Kommentit

Yksi kommentti julkaisuun “Junibacken”

 1. TheBeer kirjoitti 25.10.2014

  Omg. Anna me4 paisun kuin pitualalkina, kun seuraan sun ohjeita! Mutta ostin jo kahvakuulan Prismasta, kuten perus perheene4idin kai pite4e4kin. Ja siis jemmasin sen heti se4ngyn alle stepperin kaveriksi. Olen se4e4litte4viste4 se4e4litte4vin! :D

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet! Jos haluat näyttää kuvan kommenttisi yhteydessä, hae gravatar.

Tukholma-faktat

 • Aikaero Suomeen: -1 tunti
 • Valuutta: Kruunu (SEK)
 • Sähkö: 230V
 • Väkiluku: 847 073

Hae sivustolta

Tukholman kartta

Tukholman sää