Kävelykatu Drottninggatan

Drottninggatan on Tukholman ydinkeskustan pääkatu ja liikekeskittymä.

Drottninggatan on varmasti tuttu jokaiselle, joka on viettänyt Tukholmassa edes yhden päivän. Se on suurimmaksi osaksi kävelykatu, jonka varrelta löytyy lukuisia erilaisia kauppoja, ravintoloita, kahviloita ja pubeja.

Drottninggatan alkaa aivan Gamla stanin “porteilta”, Ruotsin valtiopäivätalon kohdalta. Kadun alkupää on tunnistettavissa myös siitä, että se alkaa periaatteessa aivan kuuluisan vesialueen, strömmenin (Stockholms ström) varrelta. Kadun kuuluisin kävelykatuosa alkaa heti sen alkupäästä ja loppuu muutaman kilometrin päässä, mutta katu jatkuu silti aina Vasastadenissa sijaitsevalle Observatoriekullenille asti. Observatoriekullen ja observatorielunden ovat myös näkemisen arvoisia kauniine puistoalueineen, joten katua kannattaa ehdottomasti seurata aina loppuun asti, jos energiaa löytyy.

Koko katu on täynnä erilaisia ostosmahdollisuuksia. Liikkeitä löytyy laidasta laitaan, aina kaikkien tuntemista ketjuliikkeistä (mm. lukuisia H&M-putiikkeja, Lindex, Weekday, BikBok, Dinsko jne.) turistikauppoihin ja pienempiin erikoisuuksiin, kuten loistavan valikoiman omaavaan niin sanottuun vintagekauppa Beyond Retroon. Kadun tunnusomainen piirre on, että sen alkupäässä, lähimpänä Gamla stania, sijaitsevat suurin osa niin sanottua turistikrääsää myyvistä kaupoista, keskiosassa, eli lähimpänä pääkohtaa Sergelin torgia suurin osa tunnetuimmista ketjuliikkeistä, ja loppupäästä sen sijaan löytyy jo mainittuja pienempiä erikoisuuksia.

Myös ravintolatarjonta Drottninggatanilla on hyvä ja monipuolinen. Kadulta löytyy niin ketjuravintoloita, kuin pienempiäkin paikkoja, jotka myyvät kaikkea ruotsalaisesta erikoisuudesta, banaani-currypizzasta, 500 g naudanpihveihin. Kannattaa kokeilla varsinkin poiketa itse pääkadulta jollekkin lukuisista siitä erkanevista pikkukaduista, joilta usein löytyy mielenkiintoisia ruokailupaikkoja. Myös kahvila-, ja pubitarjonta on monipuolinen, vaikka tosin esimerkiksi pubikierrokselle halajavan kannattaa suunnata halvempien hintojen perässä hieman kauemmas aivan ydinkeskustasta.

Jos suuntaa Tukholmaan esimerkiksi päiväristeilylle, on melkein mahdotonta jossain vaiheessa olla poikkeamatta Drottninggatanille. Yleensä kaikki tuntevat sen, ja se sijaitsee aivan kenties Tukholman tunnetuimman paikan, Sergelin torgin, ja myös liikennekeskittymä T-centralin vieressä.

Post to Twitter Post to Facebook

Arvioi artikkeli:

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä 1 ääntä, keskiarvo: 5,00/5)
Loading ... Loading ...

Kommentit

Yksi kommentti julkaisuun “Kävelykatu Drottninggatan”

  1. Lucas kirjoitti 25.10.2014

    Heipparallaa! Kiitokset viesteiste4 :) Reissusta tutliin ja tarrat kynsisse4 pysyi hyvin. Laitoin tarrojen pe4e4lle ve4ritf6nte4 lakkaa yhden kerroksen.Tarrat lf6ysin Seppe4le4ste4 1.95e arkki.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet! Jos haluat näyttää kuvan kommenttisi yhteydessä, hae gravatar.

Tukholma-faktat

  • Aikaero Suomeen: -1 tunti
  • Valuutta: Kruunu (SEK)
  • Sähkö: 230V
  • Väkiluku: 847 073

Hae sivustolta

Tukholman kartta

Tukholman sää