Laivalla Tukholmaan

Laivalla Tukholmaan

Laivamatkailu Suomesta Tukholmaan on varmasti kaikkien tuntema tapa matkustaa ja miksipä ei, koska se on hyvinkin helppoa ja usein halpaakin.

REITTIMATKAT

Yksisuuntaisia laivamatkoja Tukholmaan järjestävät Silja Line ja Viking Line Turusta ja Helsingistä. Turusta matka kestää kymmenisen tuntia ja Helsingistä noin 15 tuntia, ja laiva lähtee joka aamu ja ilta. Yksittäisiä matkoja voi saada hyvinkin halvalla, varsinkin, jos on valmis matkustamaan aamulaivalla ilman hyttiä. Tällöin matka kustantaa kummallakin yhtiöllä 10-12 euroa. Hytin kanssa matka on luonnollisesti hieman kalliimpi, riippuen hyttiluokasta. Yleisesti ottaen hytit kustantavat noin 20-100 euroa matkalta.

MINIRISTEILYT

Miniristeily tarkoittaa risteilyä, jossa ei astuta ollenkaan maihin, vaan koko aika vietetään laivalla. Miniristeilyjä järjestävät Silja Line ja Viking Line reittimatkojen ohessa Turusta ja Helsingistä. Hinnat voivat olla todella alhaisia, varsinkin, jos matkan varaa aivan viime tipassa. Tällöin miniristeily vaatimattomassa hyttiluokassa irtoaa helposti alle kympillä, paremmista hyteistä joutuu sen sijaan pulittamaan hieman enemmän, yleensä n. 30-200 euroa. Hinta on yleensä myös hyvin paljon sidoksissa siihen, matkustaako viikonloppuisin vai viikolla, viikolla matkat ovat luonnollisesti hyvinkin paljon edullisempia.

PÄIVÄ TUKHOLMASSA-RISTEILY

Nimensä mukaan ”Päivä Tukholmassa”-risteily tarkoittaa risteilymatkaa, jossa päivä vietetään maissa Tukholmassa. Matkoja järjestävät edellisten tapaan Viking Line sekä Silja Line. Lähtö ”Päivä Tukholmassa”-risteilyille on iltaisin joko Turusta tai Helsingistä, ja saapuminen Tukholmaan aamusta. Aikaa Tukholmassa on lähtöpaikasta ja laivayhtiöstä riippuen 6-10 tuntia. Hinnat vaihtelevat suuresti riippuen siitä, koska lähtee ja mistä, minkä laivayhtiön valitsee , kuinka aikaisin tai myöhään matkansa varaa, minkä hyttiluokan valitsee ja niin edelleen. Yleisesti ottaen hinnat vaihtelevat erikoistarjousten 20 eurosta luksus-hyttien 200 euroon.

YLEISTÄ LAIVAYHTIÖISTÄ:

VIKING LINE:

Viking Line seilaa Tukholmaan Turusta kahden laivan, M/S Amorellan, ja M/S Isabellan, voimin. Helsingistä Tukholmaan pääsee matkustamaan M/S Mariellalla. Viking Linen satamat Suomessa sijaitsevat Turun Linnasatamassa (Ensimmäinen Linja, 20100 Turku) ja Helsingin Katajanokassa (Katajanokanlaituri 8, 00160 Helsinki). Tukholmassa Viking Linen satama sijaitsee hyvin keskeisellä paikalla Södermalmin Slussenilla, Stadsgårdenin satamassa, joka on kävelymatkan päässä esimerkiksi Slussenin keskeiseltä metroasemalta. Paikalle on mahdollista ottaa myös Viking Linen oma bussi, tai vaihtoehtoisesti kaupungin oman liikenteen bussi, joissa riittää valinnanvaraa.

Viking Linen laivoilla tekemistä riittää discoista pubivisoihin ja karaokeen. Myös ravintolatarjonta on hyvä, aterioita on mahdollista varata etukäteen, mutta muuten kuin ruuhka-aikana syömään pääsee myös ilman ennakkovarausta. Hyttejä löytyy yhdeksässä eri luokassa Q-luokan säästöhyteistä sviitteihin, ja aamulaivoilla on myös mahdollista matkustaa ilman hyttiä, niin sanotulla kansipaikalla. Luonnollisesti myös hintahaarukka on suuri, kun Q-luokan hytin voi saada 20 eurolla, joutuu sviiteistä pulittamaan yli 400 euroa

SILJA LINE

Silja Line seilaa Viking Linen tapaan Tukholmaan Turusta ja Helsingistä.  Turusta seilaavat laivat Silja Europa ja Galaxy, ja Helsingistä Silja Serenade ja Silja Symphony. Matkaan laiva lähtee Suomessa Helsingin Eteläsatamasta (Eteläsatama, 00140 Helsinki) ja Turun Linnaterminaalista (Linnakatu 91, 20100 Turku). Tukholman päässä Silja Linen satama sijaitsee keskustan ulkopuolella, Värtanin satamassa Gärdetissä (Södra Hamnvägen 46, 11574 Stockholm). Satamaan ja satamasta pois pääsee keskustaan City transfer-bussilla, kaupungin omilla busseilla tai metrolla Gärdetin metroasemalta, joka sijaitsee noin 500 metrin päässä satamasta.

Viking Linen laivojen ohella myös Silja Linen laivoilta löytyy runsaasti tekemistä niin aikuisille kuin lapsillekin. Silja Linen uusin laiva, Galaxy, on varsinkin nuorison suosima ”bilelaiva” niin Tukholman kuin Suomenkin päässä. Myös ravintolatarjonta on monipuolista. Hyttejä on valittavissa seitsemässä eri luokassa C-luokan jaetuista hyteistä luksussviitteihin, ja mahdollista on myös valita kansipaikka aamulähtöihin. Hinnat ovat melko lailla samaa luokkaa kuin hinnat Viking Linella, 20 eurosta aina 500 euroon.

Post to Twitter Post to Facebook

Arvioi artikkeli:

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä 2 ääntä, keskiarvo: 5,00/5)
Loading ... Loading ...

Kommentit

6 kommenttia julkaisuun “Laivalla Tukholmaan”

 1. laivalla tukholmaan | risteilyt-fi.com kirjoitti 1.7.2016

  [...] Laivalla Tukholmaan | TukholmaLaivamatkailu Suomesta Tukholmaan on varmasti kaikkien tuntema tapa matkustaa ja miksipä ei, koska se on hyvinkin helppoa ja usein halpaakin.Katso lisää sivuilla [...]

 2. tukholmaan laivalla | risteilyt-fi.com kirjoitti 1.7.2016

  [...] Laivalla Tukholmaan | TukholmaLaivamatkailu Suomesta Tukholmaan on varmasti kaikkien tuntema tapa matkustaa ja miksipä ei, koska se on hyvinkin helppoa ja usein halpaakin.Katso lisää sivuilla [...]

 3. laivalla tukholmaan halvalla | risteilyt-fi.com kirjoitti 1.7.2016

  [...] Laivalla Tukholmaan | TukholmaLaivalla Tukholmaan. … Yksittäisiä matkoja voi saada hyvinkin halvalla, varsinkin, jos on valmis matkustamaan aamulaivalla ilman hyttiä.Katso lisää sivuilla [...]

 4. laivalla helsingistä tukholmaan | risteilyt-fi.com kirjoitti 1.7.2016

  [...] Laivalla Tukholmaan | TukholmaREITTIMATKAT. Yksisuuntaisia laivamatkoja Tukholmaan järjestävät Silja Line ja Viking Line Turusta ja Helsingistä. Turusta matka kestää kymmenisen tuntia ja …Katso lisää sivuilla [...]

 5. mummi kirjoitti 7.4.2017

  Tukholmaan pääsee tosiaakin hyvin niin Silja Linen kuin Viiking Linenkin kyydissä. Jos haluaa päästä nopeasti sinne, on lento mahdollinen. Yksi haitta mikä laivalla menosta on, on se Tukholman päässä varmaan kilometrin luokkaa oleva pakollinen kävelyreitti puutunnelia pitkin jos aikoo mennnä metrolla keskustaan. Raskasta raahata matkatavaroita jos aikoo olla edes yhden hotelliyön. Sama takaisintullessa. En ole kokeillut pääsisikö sieltä taksilla tai bussilla keskustaan ja takaisin. Ennen pääsi. Olisi kiva jos joku valaisisi meitä tietämättömiä asiasta.

 6. Helsinki Tukholma Laiva – QVQ kirjoitti 29.6.2019

  [...] Laivalla Tukholmaan | Tukholma [...]

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet! Jos haluat näyttää kuvan kommenttisi yhteydessä, hae gravatar.

Tukholma-faktat

 • Aikaero Suomeen: -1 tunti
 • Valuutta: Kruunu (SEK)
 • Sähkö: 230V
 • Väkiluku: 847 073

Hae sivustolta

Tukholman kartta

Tukholman sää