Missä tänään syötäisiin?

Missä tänään syötäisiin?

Katsaus Tukholman kaupunginosien ravintolatarjontaan.

Tukholman ravintolatarjonta on hyvä ja monipuolinen. Jokaiselle löytyy varmasti sopiva paikka ruokailla, halusipa sitten nauttia maukasta kasvisruokaa tai meren hedelmiä, jotain pikaista ja halpaa, tai kolmen lajin illallisen viihtyisässä ja rauhallisessa ravintolassa. Aivan ydinkeskustassa ravintolat ovat suurimmaksi osaksi keskittyneet pikaruuan, esimerkiksi pizzan ja hampurilaisten tarjoamiseen, joten hyvää ravintolaa etsivien kannattaa suunnata muualle. Ydinkeskustassa tosin sijaitsee monia hyviä ketjuravintoloita, kuten Pizza Hut ja Vapiano.

GAMLA STAN

Gamla Stanista löytyy monia ravintoloita, onhan se turistien suosima vierailukohde. Suurimmaksi osaksi Gamla Stanin yrittäjät ovat kuitenkin keskittyneet kahvilatoimintaan, joten lähinnä Gamla Staniin kannattaa mennä ruokailemaan lounasaikaan, jolloin monilla kahviloilla on hyviä lounastarjouksia. Tukholmassa lounasaika sijoittuu yleensä n. kello 11-15 välille.

Kokeile ainakin näitä:

 • CAFE MINEUR, Stora Nygatan 31 (mahtava salaatti- ja lounaspatonkitarjonta, ekologinen ja sopiva kasvissyöjille)
 • CAFE ART, Västerlånggatan 60 (upea vanha miljöö, hyvä lounas)

 

SÖDERMALM

Södermalm on trenditietoisen ruokailijan ykköskohde. Södermalm on pullollaan ravintoloita, jotka tietävät, mitä trendikkäät tukholmalaiset haluavat milloinkin syödä, olipa se sitten sushia, kreikkalaista pikaruokaa tai ns. superfoodia. Esimerkiksi Södermalmin yhden pääkadun, Götgatanin varrella ravintoloita on vieri vieressä. Yleensä iltaisin moniin ravintoloihin suositellaan tekemään pöytävaraus, mutta hyvällä tuurilla jopa lauantai-, tai perjantai-iltana hyvästä illallisesta pääsee nauttimaan ilman ennakkovaraustakin.  Myös monet Söderin baareista ja pubeista tarjoavat maukasta ruokaa, joten mahdollista on samaan aikaan sekä nauttia hyvästä ruuasta, juomasta ja musiikista, esimerkiksi jonkun hyvän dj:n setistä. Illallisten hinnat Söderissä ovat yleensä noin kymmenestä eurosta ylöspäin noin 25 euroon asti.

Kokeile ainakin näitä:

 • SNAPS BAR & BISTRO, Götgatan 48 (todella iso terassialue Medborgarplatsenilla Söderin sydämessä, hyvää ruokaa ja juomaa)
 • SAMBA SUSHI, Götgatan 28 (huhujen mukaan Tukholman parasta sushia)

 

ÖSTERMALM

Jos Södermalm on trenditietoisen ruokailijan paikka, on Östermalm enemmän klassisempaan makuun. Östermalm on myös pullollaan ravintoloita, jotka tarjoavat ns. klassista ravintolaruokaa sitä haluaville. Österissä illastavien täytyy lähes poikkeuksetta muistaa tehdä pöytävaraus, joihinkin suosituimpiin ravintoloihin voi olla jopa jonoa. Tämä näkyy toki hinnoissa, Öster on suurimmaksi osaksi kalliimpi paikka ruokailla kuin esimerkiksi Söder, yleensä hinnat lähtevät noin 20 eurosta ylöspäin.

Kokeile ainakin näitä:

 • B.A.R RESTAURANG, Blasieholmsgatan 4a (mahtavan herkullinen kalaravintola)
 • WALMANNS SALONGER, Teatergatan 3 (upea illallispaikka, jossa pääsee nauttimaan myös tarjoilijoiden liveshowsta)

Post to Twitter Post to Facebook

Arvioi artikkeli:

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä 1 ääntä, keskiarvo: 5,00/5)
Loading ... Loading ...

Kommentit

Yksi kommentti julkaisuun “Missä tänään syötäisiin?”

 1. Johnd588 kirjoitti 19.6.2014

  I like this post, enjoyed this one regards for posting. He removes the greatest ornament of friendship, who takes away from it respect. by Cicero. fkeedgckceda

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet! Jos haluat näyttää kuvan kommenttisi yhteydessä, hae gravatar.

Tukholma-faktat

 • Aikaero Suomeen: -1 tunti
 • Valuutta: Kruunu (SEK)
 • Sähkö: 230V
 • Väkiluku: 847 073

Hae sivustolta

Tukholman kartta

Tukholman sää