Skansen

Skansen on Tukholmassa, Djurgårdenilla sijaitseva ulkoilmamuseo ja villieläinpuisto.

Skansen on 1800-luvun lopulla Tukholman Djurgårdeniin perustettu museokokonaisuus, mutta ennen kaikkea se on laaja ulkoilmamuseo ja myöskin eläintarha. Skansen koostuu monesta eri osasta, kuten erilaisista “kylistä”, ja onpa mukana suomalainenkin osa, finska byn.

Skansen on painottanut esittelemään asumista eri vuosisadoilla, erityisesti 1700- ja 1800-luvuilla. Ulkoilmamuseon perustaja Arthur Hazelius ns. keräsi taloja ympäri Ruotsia ja rakennutti ne sitten uudestaan Skansenille. Mukana on niin tavallisia asuintaloja, kuin kirkkoja ja kartanoitakin. Museosta löytyy nähtävää niin kaupunkiasumisesta 1700-luvun kartanon puutarhaankin.

Myös eläimet ja luonto ovat tärkeitä teemoja Skansenilla. Alueella on 1924 perustettu eläintarha, mikä on keskittynyt varsinkin Pohjoismaisiin lajeihin. Museon tarhoissa voi nähdä niin susia, karhuja kuin hirviäkin, mutta myös toisaalta tavallisia kotieläimiäkin kaniineista sikoihin ja hevosiin. Skansenilla voi myös nauttia kauniista puutarhoista ja myöskin yhdestä parhaimmista näköaloista koko Tukholman kaupungin yli.

Skansenilla on monipuolisesta toimintaa ja tapahtumia ympäri vuoden. Tietysti suurin sesonkiaika on keväästä syksyyn, mutta myös talvella alueella järjestetään kaikkea joulumarkkinoista laskiaisriehaan. Koko vuoden pyörivät myös opastetut kierrokset museon eri osa-alueilla, ja ohjelmaa löytyy varmasti niin historiafaneille kuin vaikkapa eläinhulluillekin, tarvittaessa vaikka koko päiväksi.

Miten sinne pääsee?

Helpointa on ottaa keskustasta, esimerkiksi Sergelin torilta tai Kungsträdgårdenista rautiovaunu kohti Djurgårdenia ja hypätä pois Skansenin pysäkillä. Paikalle on myös mahdollista kävellä, koska etäisyys ydinkeskustaan ei ole kovin suuri. Huvipuisto Gröna Lund sijaitsee aivan Skansenin läheisyydessä, joten esimerkiksi Slussenilta pääsee Skanseniin Gröna Lundiin menevällä lautalla.

Mitä se maksaa?

Sisäänpääsy osa-alueesta ja vuodenajasta riippuen aikuiselta n. 40-100 kr, 6-15-vuotiailta lapsilta 10-60 kr. Tätä nuoremmat ilmaiseksi.

Post to Twitter Post to Facebook

Arvioi artikkeli:

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä Ei vielä arvosteltu.
Loading ... Loading ...

Kommentit

Yksi kommentti julkaisuun “Skansen”

  1. SeppoP kirjoitti 28.7.2015

    Kiitti

    http://onkolinkkia.fi/

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet! Jos haluat näyttää kuvan kommenttisi yhteydessä, hae gravatar.

Tukholma-faktat

  • Aikaero Suomeen: -1 tunti
  • Valuutta: Kruunu (SEK)
  • Sähkö: 230V
  • Väkiluku: 847 073

Hae sivustolta

Tukholman kartta

Tukholman sää