Tukholman sää

Tukholman sää

Tukholmaan matkustaessa ei juurikaan tarvitse huolehtia sääeroista, koska sääolot ovat aikalailla samat, kuin Suomessa.

KESÄ

Tukholman kesä on tunnetusti yksi kauneimmista maailmassa. Sää on yleisesti ottaen hieman viileämpi kuin esimerkiksi sisä-Suomessa, mutta Tukholman kesää voisi verrata rannikko-Suomen kesään aina lähettyvillä olevan meren vuoksi. Aurinkoisia päiviä on ehdottomasti enemmän kuin sateisia. Kesämyrskytkin ovat vähässä, mutta aina silloin tällöin ukkonenkin jyrähtelee. Kauniina kesäpäivänä Tukholmassa kannattaa ehdottomasti suunnata laivamatkalle saaristoon, Archipelagoon, joka on kaikessa loistossaan juuri kesällä.

SYKSY

Syksy kestää Tukholmassa yleisesti ottaen kauemmin kuin Suomessa. Viereinen Itämeri lämmittää lämpimän kesän jälkeen vielä hieman säätä syksylläkin, joten esimerkiksi puut säilyttävät väriloistonsa kauemmin. Sateisiäkin päiviä on ehdottomasti vähemmän, kuin Suomessa. Tukholmassa tosin tuulee lähes aina, joten syksyllä kalsea viima on hyvin yleistä, vaikka sää muuten voisikin olla lämpimämpi, kuin esimerkiksi Suomessa. Syksyn väriloistosta kannattaa mennä nauttimaan esimerkiksi Djurgårdeniin, jonka lukuisat vanhat lehtipuut loistavat kaikissa mahdollisissa syksyn väreissä loka-marraskuussa.

TALVI

Talvi Tukholmassa ei yleensä eroa Suomen talvesta muuten kuin siinä, että yleensä lumi saapuu Tukholmaan hieman myöhemmin. Yli kahdenkymmenen asteen pakkasetkin ovat hieman harvemmassa, mutta eivät nekään mahdottomia ole. Jokapäiväinen tuuli tuo talveen omat hasteensa, joten lumimyrskytkin ovat yleisiä. Kaupungin keskuskatu Drottningatan on talvellakin sula lämmityksen vuoksi, joten esimerkiksi shoppailu sujuu talvellakin ilman suurempaa liukastumisvaaraa.  Aivan keskustan lähettyvillä on myös mahdollisuus harrastaa talviurheilulajeja, kuten laskettelua Gullmarsplanin lähettyvillä sijaitsevassa Hammarbybackenissa, tai luistelua Kungsträdgårdetissa.

KEVÄT

Kevät saapuu Tukholmaan yleensä aikaisemmin kuin Suomeen. Lumet sulavat ja ilma lämpenee nopeasti, vaikkakin Itämeri voi talven jälkeen hieman viilentää ilmaa. Keväällä kannattaa ehdottomasti suunnata Kungsträdgårdetiin, jonka kirsikkapuut ovat huhti-toukokuussa upeimmassa loistossaan. Tällöin puutarha täyttyykin puita valokuvaavista turisteista, ja miksipä ei, paikalla voi myös esimerkiksi nauttia kahvit jossain lukuisista kahvikojuista, joita alkaa pulpahdella paikalle jo maaliskuun loppupuolella.

Post to Twitter Post to Facebook

Arvioi artikkeli:

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä 1 ääntä, keskiarvo: 5,00/5)
Loading ... Loading ...

Kommentit

Yksi kommentti julkaisuun “Tukholman sää”

  1. Romi kirjoitti 24.10.2014

    Sf6dermalmilla, ve4he4n kauempana pe4e4kadusta on Filippa K:n seoncd hand -kauppa ja sen vieresse4 aivan mahtava vintage/second hand -kauppa, nimee4 en muista. Katu on se iso, joka le4htee le4nteen (?) olisko sen nimi Hornstullsgatan. Filippa K:n osoite lf6ytyy niiden nettisivuilta, eli site4 kautta lf6yte4e4.Sf6derisse4 myf6s Emmauksella oli ns. desing/trendi/vintagekauppa, jossa oli ve4he4n trendikke4e4mpe4e4 ja vintagekamaa. Emmaus oli heti Sf6derin le4pi meneve4n pe4e4kadun alussa. Olisko se Sf6dermalmsgatan? Varmaan muillakin jeesuskirppareilla on vastaavat vintage-osastotMuutenkin huomasi, ette4 seoncd hand -meininkin oli Tukholmassa up and coming. Mutta onhan se Helsingisse4kin, eli ei olla ihan je4ljesse4

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet! Jos haluat näyttää kuvan kommenttisi yhteydessä, hae gravatar.

Tukholma-faktat

  • Aikaero Suomeen: -1 tunti
  • Valuutta: Kruunu (SEK)
  • Sähkö: 230V
  • Väkiluku: 847 073

Hae sivustolta

Tukholman kartta

Tukholman sää